روش غلبه بر استرس هنگام سخنراني





غلبه بر استرس هنگام سخنراني


افکارتان را جمع و جور کنيد


اگر مهارت سازمان‌دهي افکارتان را کسب نماييد، به راحتي مي‌توانيد خودتان را آرام و ريلکس کنيد. وقتي که به جاي افکار پريشان، ذهن‌تان شفاف و مرتب باشد، استرس و اضطراب شما کاهش مي‌يابد و حتي ممکن است، ديگر از سخنرانيکردن نترسيد. سازمان‌دهي ذهن به شما اين فرصت را مي‌دهد که انرژي‌تان را بر روي شيوه‌هاي ارائه يک سخنراني عالي متمرکز کنيد.



تمرين، تمرين و تمرين


هيچ چيزي به جاي تمرين کردن، شما را به اندازه کافي براي سخنراني عمومي آماده نمي‌کند. يک تکه کاغذ برداريد و نکات اساسي و مهمي که قرار است بيان کنيد را در آن بنويسيد؛ اما حواستان باشد که هنگام ارائه سخنراني جمله‌هايتان را از روي کاغذ نخوانيد. با تمرين کردن و تمرکز بر روي مهارت‌هاي لازم براي روز سخنراني کاملاً آماده مي‌شويد و هر سؤالي که حضار بپرسند را با اعتمادبه‌نفس جواب مي‌دهيد.



يک حريف تمريني پيدا کنيد


آدم‌هاي بسياري هستند که مي‌توانيد از آن‌ها کمک بگيريد تا سخنراني شما را گوش دهند. از همسر، دوستان، همکاران و افراد خانواده‌تان و کساني که با آن‌ها راحت هستيد کمک بگيريد. از آن‌ها بخواهيد سخنراني شما را کاملاً صادقانه قضاوت و نقد کنند.



پاورپوينت درست کنيد


بعضي وقت‌ها ساختن يک پاورپوينت مي‌تواند بيشتر از هر چيز ديگري به شما در تسلط بر روي مباحث ارائه کمک کند. اگر رشته کلام از دست‌تان برود، با نيم‌نگاهي به پاورپوينت مي‌توانيد مجدداً حواس و تمرکز حضار را به خودتان جلب کنيد. همچنين تهيه پاورپوينت به مخاطبان اين امکان را مي‌دهد که بدون نگراني نکات و اطلاعاتي که لازم دارند را يادداشت کنند.


سخنراني


بر روي حرف‌هايتان تمرکز کنيد


به جاي نگراني در مورد واکنش حضار و شنوندگان، بر روي رساندن حرف‌هايي که به خاطر آن‌ها در آن سخنراني شرکت کرده‌ايد، تمرکز کنيد.



سرعت حرف زدنتان را بررسي کنيد


سريع و تند صحبت کردن، تنفس شما را مختل مي‌کند. اگر زياد از حد تند حرف بزنيد، کمتر نفس مي‌کشيد. هر چه اکسيژن کمتري دريافت کنيد، احساس ترس و وحشت در شما بيشتر مي‌شود. با تمرين کافي مي‌توانيد سرعت حرف زدنتان را کنترل کنيد.



در مقابل آينه تمرين کنيد


آينه‌هاي موجود در خانه‌تان بهترين کلاس رايگان براي تمرين سخنراني هستند. اول از همه لبخند زدن به خودتان را تمرين کنيد. شايد باور نکنيد اما براي بسياري از آدم‌ها سخت است که در آينه به خودشان لبخند بزنند. با خودتان ارتباط چشمي برقرار کنيد. توانستيد؟ آفرين بر شما!



به بازخورد حضار توجه کنيد


تمرکزتان را بر روي مخاطبان بگذاريد. واکنش‌هاي آن‌ها، حالت صورت و سؤال‌هايشان هنگام حرف زدن شما، نشان‌دهنده اين است که آيا شما کارتان را خوب انجام داده‌ايد يا نه. در هر صورت انعطاف‌پذيري خود را حفظ کنيد. يادتان نرود که سربسته حرف زدن و استفاده از جملات پيچيده فقط باعث از دست رفتن تمرکز مخاطبان و گيج شدن شنوندگان مي‌شود.


 


منبع: چطورپديا



مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

دانلود کتاب های متافیزیک تا بینهایت هر لحظه با تکنولوژی الکتروپمپ، الکتروموتور و الکتروگیربکس صنعت آریا ايراکد-مجتمع برنامه نويسي ايرانيان مالي و اقتصادي بهترین خرید geologyjornal OKAZOO آموزش دیجیتال مارکتینگ