5 روش افزايش اعتماد به ‌نفس





اعتمادبه‌نفس به عنوان يک احساسي براي اعتماد به توانايي، کيفيت زندگي و عقايد هر شخص تعريف مي‌شود. داشتن وافزايش اعتمادبه‌نفس براي سلامتي و آسايش روحي شما مهم و ضروري است. داشتن يک حد مناسبي از اعتمادبه‌نفس به شما کمک مي‌کند تا به موفقيت‌هاي شخصي و حرفه‌اي دست پيدا کنيد.


افزايش اعتماد به ‌نفس


مزاياي اعتماد به‌ نفس


زماني که شما به خودتان و توانايي‌هايتان اعتقاد داشته باشيد، مايل به انجام کارهاي جديد هستيد. اگر شما اقدام به تقويت خود در زمينه آشپزي مي‌کنيد و در يک کلاس آشپزي ثبت‌نام مي‌کنيد، يعني در خودتان نيز اين توانايي را مي‌بينيد و کليد موفقيت خود را در اين کلاس پيدا مي‌کنيد. زماني که اعتمادبه‌نفس داريد، تمامي منابع و توانايي‌هاي خود را به وظيفه‌اي که در دست داريد، اختصاص مي‌دهيد. انرژي و توان خود را صرف نگراني خود در مورد ضعف‌هاي خود نکنيد بلکه شما مي‌توانيد همين انرژي را صرف تلاش کردن براي رسيدن به اهداف خود بکنيد. در نهايت، شخص با اعتمادبه‌نفس، در تمامي شرايط بهتر عمل مي‌کند.


افزايش اعتماد به ‌نفس


به طور مثال، اگر در مورد ارائه‌اي که داريد، به خود اعتماد داشته باشيد بيشتر بر روي ارائه پيام خود به مخاطبان تمرکز مي‌کنيد ولي در عين حال اگر به توانايي خود اعتماد نداشته باشيد، به جاي تمرکز روي پيام‌رساني، اين نگراني را داريد که هيچ‌کس به شما گوش نمي‌دهد يا ممکن است با مشکلي مواجه شويد. در نتيجه، ممکن است تلاش کنيد که تمرکز خود را بالا ببريد و در اين حال بعضي کلمات را اشتباه بگوييد يا لکنت زبان بگيريد که اين نيز باعث مي‌شود فکر کنيد که واقعاً قدرت ارائه‌ي شما پايين است و ارائه‌دهنده‌ي بدي هستيد.


خوشبختانه روش‌هايي وجود دارد که با استفاده از آن‌ها مي‌توانيد اعتمادبه‌نفس خود را بالا ببريد. اگر در زمينه‌اي به خودتان اعتماد نداريد يا در تلاش هستيد که در مورد چيزي اعتمادبه‌نفس خودتان را بالا ببريد، استراتژي‌هايي که در ادامه مطرح مي‌شوند، به شما کمک خواهد کرد.



مقايسه کردن خود با ديگران را متوقف کنيد


در صورتي که خودتان را با دوستاني که در فيس‌بوک و اينستاگرام داريد، مقايسه نموده يا حقوقي که مي‌گيريد را با حقوق دوستانتان مقايسه مي‌کنيد، اصلاً کار درستي انجام نمي‌دهيد و مقايسه‌ي سالمي نيست. مطالعه‌اي که در مورد تفاوت‌هاي فردي و شخصيتي انجام شد، رابطه‌ي مستقيمي را ميان حسادت و احساس شما نسبت به خودتان پيدا کرده است.


در واقع محققان به اين نتيجه رسيده‌اند کسي که خودش را با ديگران مقايسه مي‌کند، در حقيقت به آن‌ها حسادت مي‌کند. هر چه بيشتر به آن‌ها حسادت کنند، احساسشان نسبت به خودشان بدتر مي‌شود. اين مي‌تواند يک چرخه‌ي بدي باشد.


به زماني که صرف مقايسه‌ي مهارت، دستاورد يا ثروت خود با ديگران مي‌کنيد، توجه نماييد. اين فکر که ديگران بهتر هستند، باعث مي‌شود که اعتماد شما نسبت به خودتان به مرور زمان کمتر شود. زماني که متوجه شديد در حال مقايسه کردن خود با ديگران هستيد، به خود يادآوري کنيد که اين کار اصلاً به نفع شما نيست. هر کسي به سبک خودش زندگي مي‌کند و زندگي يک رقابت نيست.



مراقب بدن و سلامتي خود باشيد


اگر نسبت به بدن خود بي‌توجهي کنيد و به نيازهاي آن پاسخگو نباشيد، خيلي سخت است که احساس خوبي نسبت به خودتان داشته باشيد. کم‌خوابي، داشتن يک رژيم غذايي ناسالم و ورزش نکردن تأثيرات و عوارض بدي روي شما خواهد گذاشت.


مطالعات نشان مي‌دهد که داشتن فعاليت فيزيکي نشان دهنده اعتمادبه‌نفس شخص است. مطالعه‌اي که در مورد درمان بيماري‌هاي عصبي انجام شد، نشان داد که داشتن فعاليت فيزيکي، تصوير بدني شرکت‌کنندگان را بهبود مي‌بخشد. زماني که تصوير بدني آن‌ها بهبود پيدا مي‌کند، اعتماد به ‌نفس‌شان نيز بيشتر مي‌شود.


مراقبت از خود را در اولويت قرار دهيد. زماني که احساس مي‌کنيد از لحاظ فيزيکي بهترين هستيد، اعتماد به ‌نفس‌تان بالاتر مي‌رود.



خود دلسوزي را تمرين کنيد


خود دلسوزي به اين معني است که زماني که کاري را اشتباه انجام داديد و يک تجربه‌ي منفي در زندگي کسب کرديد، با خودتان به مهرباني رفتار کنيد و خودتان را سرزنش نکنيد. اگر با خود با خشونت صحبت کنيد و بيشتر حالت سرزنش داشته باشيد، انگيزه‌ي خود را براي بهتر بودن از دست مي‌دهيد. در حقيقت، مطالعات نشان مي‌دهد که خود دلسوزي تمايل دارد، اثر متقابل روي شخص داشته باشد.


مطالعه‌اي که انجام شد نشان مي‌دهد که خود دلسوزي، اعتمادبه‌نفس را بيشتر مي‌کند. اگر شما نتوانيد کاري را به آن نحوي که انتظار داشتيد، انجام دهيد بهتر است به جاي فکر کردن به «من خيلي احمق هستم، همه چيز را خراب کردم» به «هر کسي ممکن است دچار اشتباه شود و اين يک اتفاق عادي است» فکر کنيد و اين کار باعث مي‌شود که احساس خوبي پيدا کنيد.


به جاي اينکه خودتان را مورد سرزنش قرار دهيد يا روي خودتان اسم (مانند احمق) بگذاريد، به خودتان بگوييد که دوست داريد با دوستان مورد اعتماد خود صحبت کنيد. ضعف‌هاي خودتان را از بين ببريد و به خودتان بخنديد و يادآوري کنيد که هيچ‌کس کامل نيست.



با شک و ترديدهاي خود کنار بياييد


اکثر مردم از انجام دادن برخي کارها مانند دعوت از دوست خود در يک تاريخ مشخص يا درخواست ارتقاء از رئيس خود صرف‌نظر مي‌کنند تا احساس اعتمادبه‌نفس بيشتري داشته باشند. چون فکر مي‌کنند رد شدن اين درخواست‌ها باعث نااميدي و پايين آمدن اعتمادبه‌نفس آن‌ها مي‌شود. در حالي که گاهي اوقات، بهترين راه کسب اعتمادبه‌نفس، انجام دادن آن کارها است.


طرز برخورد با اين‌گونه ترس‌ها که ناشي از عدم اعتمادبه‌نفس است را تمرين کنيد. اگر حس مي‌کنيد که دچار شرمندگي مي‌شويد و اين کار باعث ضايع شدن شما مي‌شود، عيبي ندارد در هر صورت اين کار را انجام دهيد. اين بدان معنا نيست که براي آن کار هيچ تمريني نداشته باشيد، بلکه اگر سخنراني بزرگي داريد، قبل آن تمرين کنيد و آن سخنراني را يک بار هم در مقابل دوستان و خانواده خود نيز اجرا کنيد تا آمادگي پيدا کنيد.


مزاياي اعتماد به‌ نفس


هرگز انتظار نداشته باشيد که اعتمادبه‌نفس 100 درصد پيدا کنيد تا آن کار را انجام دهيد چون امکان دارد که هيچ موقع اين مقدار اعتمادبه‌نفس را پيدا نکنيد.


خوشبختانه، کمي شک و ترديد داشتن باعث مي‌شود که کار خود را بهتر انجام دهيد. تحقيقي که در زمينه روانشناسي ورزش و تمرين انجام شد، نشان داد که ورزشکاراني که شک و ترديدهايي نسبت به خود دارند نسبت به ورزشکاراني که اعتمادبه‌نفس 100 درصد دارند، بهتر عمل مي‌کنند.



رفتارهاي خود را مورد آزمايش قرار دهيد


هنگامي که مغزتان به شما مي‌گويد که شما تا به حال هيچ گفتگوي کاري در يک جلسه انجام نداده‌ايد يا اينکه حيطه‌ي کاري مورد نظر خيلي فرق دارد و شما تا به حال چنين تجربه‌اي نداشته‌ايد، به خودتان يادآوري کنيد که افکار شما هميشه هم دقيق و درست نيستند و گاهي اوقات، بهترين راه براي مقابله با افکار منفي به چالش کشيدن آن‌هاست.


سعي کنيد کارهايي که مغزتان شما را از انجام دادن آن‌ها منع مي‌کند را انجام دهيد. به خودتان بگوييد اين فقط يک آزمايش است و ببينيد چه اتفاقي مي‌افتد.


ممکن است ياد بگيريد که نگران بودن يا مرتکب اشتباه بودن، آن‌قدرها هم که فکر مي‌کنيد بد نيست و هر بار که به جلو حرکت مي‌کنيد، مي‌توانيد اعتمادبه‌نفس بيشتري به دست آوريد.



ادامه …


هر کسي در تلاش است که با مشکلاتي که مرتبط با اعتمادبه‌نفس است، مبارزه کند؛ اما اگر مشکلاتي که داشتيد مربوط به شغل، زندگي اجتماعي يا آموزش شما بود، بهتر است از يک منبع حرفه‌اي کمک بگيريد. گاهي اوقات ممکن است اعتمادبه‌نفس کم ناشي از مسئله‌ي بزرگ‌تر مانند يک اتفاق ناخوشايند در گذشته باشد. در موارد ديگر ممکن است نشانه‌اي از يک مشکل رواني باشد.


ممکن است اعتمادبه‌نفس شما بيش از حد باشد. اگر به توانايي‌هاي خود بيش از حد اعتماد داشته باشيد، ممکن است اصلاً سراغ آن کار نرويد و براي انجام آن اقدام نکنيد.


اعتماد به نفس بيش از حد ممکن است باعث شود که دنبال تحصيل و کسب علم نرويد که در اين صورت اگر لازم شد که در مورد موضوعي سخنراني يا ارائه داشته باشيد، چون تا به حال ارائه نداشته‌ايد ممکن است آمادگي لازم را براي آن نداشته باشيد.


بنابراين مهم است که يک حد سالم و طبيعي از اعتمادبه‌نفس داشته باشيد تا به شما کمک کند که بهترين عملکرد خود را نشان دهيد.


 


منبع: چطورپديا



مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : کنيد ,خودتان ,انجام ,اعتمادبه‌نفس ,ممکن ,مورد ,انجام دهيد ,داشته باشيد، ,باعث مي‌شود ,پيدا کنيد ,يادآوري کنيد ,گاهي اوقات، بهترين
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

Christina قصر رمان گروه کاشف KASHEF GROUP شهدای اکبرآباد فایل های دانشجویی Andrea تو به من نگاه کن و مرا اینگونه نبین.. روزهای جوانی.. DaDaMusic|دادا موزیک نماژ