3 روش دستيابي به اهداف





به اهداف فکر کنيد. آيا آن‌ها بازتاب ارزش و چشم‌انداز شما نسبت به آينده هستند؟ آيا شما براي رسيدن به اين اهداف هيجان داريد يا آن‌ها را وارد ليست کارهايي کرده‌ايد که بايد از شخص ديگري بخواهيد؟ زماني که اين اهداف ارزشمند و در جهت خواسته‌هاي فرد باشند، ضمن روشن کردن مسير، به او ارزش بخشيده و ميزان پيشرفت وي را مشخص مي­کنند. مسيري بيابيد که هدفتان را تنظيم کرده و افزايش دهنده شانس شما براي رسيدن به اهداف باشد.


روش دستيابي به اهداف


اهداف هوشمندانه (SMART) اختيار کنيد


SMART يک روش اثبات شده براي رسيدن به اهداف است:



  • مشخص (S): چشمانتان را بسته و خود را در حال انجام کاري تصور کنيد. به‌عنوان مثال، فرض کنيد که براي کاهش وزن هر روز بعدازظهر به‌عنوان ميان وعده سبزي مصرف مي‌کنيد؛ اما به‌راحتي نمي‌توانيد خود را لاغر تصور کنيد.

  • قابل اندازه‌گيري (M): شامل اجزاي قابل رديابي، مانند مدت زمان پياده‌روي يا تکرار آن. اهداف قابل اندازه‌گيري مي‌توانند پيشرفت را به‌خوبي نشان دهند.

  • قابل دستيابي (A): طبق قانون گلديلاک: چيزي را بيابيد که حقيقتاً درست است. در انتخاب اهداف، بايد حد ميانه را رعايت کرد؛ نه آن قدر مشتاق و نه‌چندان دلسرد. با خروج از منطقه امن خود را به چالش بکشيد؛ اما نه آن‌قدر زياد که احساس گيجي کرده و با فکر کردن به اهداف مضطرب شويد.

  • خود خواسته (R): اين ويژگي مهم‌ترين بخش است. اهدافي انتخاب کنيد که براي شما مهم و ارزشمند باشند، نه براي اعضاي خانواده، پزشک و يا کارمندانتان. گاهي ممکن است به دليل تقاضاي يک شخص ديگر، تمايل به انجام کاري داشته باشيد؛ اما تغيير ماندگار زماني رخ مي­دهد که دلايل شخصي عميقي براي انجام آن کار وجود داشته باشد. انتخاب اهداف مرتبط با ارزش‌ها و چشم‌انداز، باعث ايجاد تغييرات مي­شود.

  • بازه زماني (T): يک بازه زماني واقع بينانه در نظر بگيريد. داشتن نقطه پاياني اين امکان را مي­دهد تا فرد بر روي موفقيت‌ها و يادگيري‌هاي کليدي تمرکز کرده و در صورت وم مسير خود را تغيير دهد. اغلب افراد بدون آنکه پيشرفت خود در يک هدف را تشخيص داده و بر آن تمرکز کنند، به سراغ هدف بعدي مي­روند.


جهت تنظيم اهداف با به‌کارگيري سه گام زير، شانس موفقيت خود را افزايش دهيد.



1- زماني را صرف فهم دلايل خود کنيد


در وهله اول به اين سؤالات پاسخ دهيد:



  • چگونه اين هدف با ارزش‌هاي شخصي من هماهنگ مي­شود؟

  • چطور اين هدف سبب نزديکي به چشم‌انداز آينده­ مي­شود؟

  • کدام ويژگي هدف مرا هيجان زده مي‌کند؟



2- پس از مشخص نمودن هدف، آن را به وظايف کوچک‌تر روزانه يا هفتگي تقسيم نماييد



  • براي اينکه بفهميد آيا اين هدف مناسب است، اعتماد به نفس خود در توانايي دستيابي به آن را در يک بازه 0 تا 10 در نظر بگيريد که 0 بيانگر کمترين و 10 نشان­ دهنده بيشترين ميزان اعتماد به نفس است. اگر سطح اعتماد به نفس کمتر از 7 بود، هدف را به وظايف کوچک‌تر تقسيم کنيد.

  • پس از تقسيم هدف به وظايف کوچک‌تر، براي دسترسي به روند پيشرفت، انجام اين وظايف را پيگيري کنيد.



3- اهداف خود را با شخص ديگري در ميان بگذاريد



  • ريسک کنيد و آرزوهاي خود را با شخص ديگري در ميان بگذاريد. اين مهم سبب ايجاد روابط قوي‌تر، تشويق بيشتر و حس مسئوليت پايدارتر خواهد شد.

  • مدل الگويي بيابيد که تمريني جهت رسيدن به هدف باشد.


اگر تا به امروز تجربه زيادي در تنظيم هدف نداشته ­ايد و يا به اهداف گذشته خود نرسيده ­ايد، از امتحان کردن اين نکات نهراسيد. يک فعاليت انتخاب کرده و از ديگران کمک بخواهيد. در اين زمينه مي‌توان از کمک يک مربي سلامت يا مشاور نيز بهره کافي برد.


 


منبع: چطورپديا



مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

بادکنک آرایی و تم تولد Raymond تولید و چاپ نایلون graphic design in tehran خرید و فروش سیگار الکتریکی هوم استايل Crystal هدایای سازمانی Michael بیمه بیکاری